Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля помогнете ми искат да ми пипат компютъра

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моля помогнете ми искат да ми пипат компютъра

Здравейте, до понеделник трябва да съм наясно къде е комутатора и дали се сменя.
    Имам Alfa 146 TS 1.4 98г.
    до вчера бях на Елкон, заболя ме главата, като човека каза изгърмяли са ти 2 бобини, и трябва да си смениш свщите.така ходих купих си 2 бобини за 250лв. EPS свещи некупих че ми искаха майка си и баща си 360лв. NGK. Сега колата е с две нови бобини следва пак Елкон човека се оказа точен като ми каза поне това /забравих да пиша че съм жена / почна да проследява от ляво на дясно и се спира на 3-тата бобина и казва тази неработи, а като погледнеш реално 1-3 нови бобини, 2-4 стари, само че са ОК, после ми казва комутатора ти небачкаааа направо почнах да мигам на парцали викам му какво е туй той вика или е отделно или е в ECU-то, много почна да ме съмнява тази работа като чух ECU-то. от много хора съм чувала че доста си патят като почнат да им бутат компютрите. моля помогнете, ако наистина трябва да се пипа компа да знам поне цял ден да вися при него, че ще ми иска около 120 кинта за поправка

пс: забравих да кажа че съм от Варна и елконаджията се намира до пицария селена 2-ри корпус на ВИНС-а
    Alfa Romeo 146 1,4 TS
    Citroen XM 2.0i turbo CT - продава се

Здравей колежке неказа какво и е на колата защо я водиш изобщо на елкон ?
    В общи приказки има тема телефони за взаимопомощ виж там някой колега ще се отзове да ти каже със сигурност дали не ти работят бобините ! Ама мен лично нещо ме съмнява тоя твой елконджия ! Комутаторът на тс ите мисля че си е в котията на компа ,той подава 12 в ток на бубините в точно определен момент а те отсвоя страна го обръщат в високо напрежение !
    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Колежке отиди в Киров Бош срещу Метро там ще ти помогнат. Мога да ти дам телефон за да си запазиш час. Ще ти го пратя на лично съобщение
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

уффф много съм зле , колата ми я купиха преди месец, вървеше добре. преди два дена нещо почна да ми харчи доста преди ако е харчила на 60км. за 10лв. то до вчера на обяд ми харчеше 30км. за 10лв. и почна да пуфка не паткаше а само леко пуфкане, помислих си че е свещи или кабели, отидох на елкона и човека почна да ми гледа колата. отвори капака почна да маха бобини, и по едно време ми вика виж какво става вътре. и какво да видя вода в бобините и свещите , почна да ги зачиства и да ги оправя и оттам всичко останало което съм писала по горе
        Last edited by sevens; d.m.y г., 23:03.
        Alfa Romeo 146 1,4 TS

Comment

И аз имах същият проблем ,даже мотора работеше на 3 цилиндъра. Смених гарнитурата на капака на главата и свещите ,и всичко сега е ок. Но трябва да ти направят свястна диагностика ,щото може и други проблеми да има.
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Fiat Bravo II 1.4 90hp
          sigpic
          Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Значи колежке ако не ти работят добре бобините колата няма да има мощонст ,обади се на някой колега да дойде да я види ,че тея майстори наще само гледат парите да ти земат ,а проблема си остава ,че в някой случяи даже и се увеличява !
            Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

И аз силно подкрепям колегата които каза да отидеш в Киров Бош с/у Метро при Галин!!!

В кайна сметка няма да ти навреди второ мнение !! а и според мен Гальо е много много точен !!

А иначе можеш да оставиш едно телефонче за контакт, и някои колега от града може да дойде да погледне колета, все пак утре е неделя
              http://luchi.bg/ Парапети

Comment

благодаря ви много и утре отивам в киров бош
                Alfa Romeo 146 1,4 TS

Comment

Първоначално публикувано от sevens Покажи съобщение
                  Здравейте, до понеделник трябва да съм наясно къде е комутатора и дали се сменя.
                  Имам Alfa 146 TS 1.4 98г.
                  до вчера бях на Елкон, заболя ме главата, като човека каза изгърмяли са ти 2 бобини, и трябва да си смениш свщите.така ходих купих си 2 бобини за 250лв. EPS свещи некупих че ми искаха майка си и баща си 360лв. NGK. Сега колата е с две нови бобини следва пак Елкон човека се оказа точен като ми каза поне това /забравих да пиша че съм жена / почна да проследява от ляво на дясно и се спира на 3-тата бобина и казва тази неработи, а като погледнеш реално 1-3 нови бобини, 2-4 стари, само че са ОК, после ми казва комутатора ти небачкаааа направо почнах да мигам на парцали викам му какво е туй той вика или е отделно или е в ECU-то, много почна да ме съмнява тази работа като чух ECU-то. от много хора съм чувала че доста си патят като почнат да им бутат компютрите. моля помогнете, ако наистина трябва да се пипа компа да знам поне цял ден да вися при него, че ще ми иска около 120 кинта за поправка

пс: забравих да кажа че съм от Варна и елконаджията се намира до пицария селена 2-ри корпус на ВИНС-а
                  Мила я вземи смени сервиза,май ще е най-добре,нека колегите от Варна да кажат къде да отидеш
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от sevens Покажи съобщение
                    благодаря ви много и утре отивам в киров бош
                    Днес ме съмнява да работят но в понеделник може да отидеш
                    http://luchi.bg/ Парапети

Comment

е да де за понеделник
                      Alfa Romeo 146 1,4 TS

Comment

На нас тази част от града ни е като втори дом
                        Alfa Romeo 145...+5

Comment

Подобен проблем !!!

Колеги помагайте, гори ми бобината на 1 цилиндър и не мога да разбера къде е проблема. Майсторите не са единодушни в мненията си. Ту свещите не са в час, ту проблем с кабели или комутатор. От Варна съм така че ако някой има идеи да ми напише телефон или да ми звънне 0899804631

Comment

Първоначално публикувано от NATAN Покажи съобщение
                            Колеги помагайте, гори ми бобината на 1 цилиндър и не мога да разбера къде е проблема. Майсторите не са единодушни в мненията си. Ту свещите не са в час, ту проблем с кабели или комутатор. От Варна съм така че ако някой има идеи да ми напише телефон или да ми звънне 0899804631
                            Скапани свещи или кабели ! Размени лулите и кабелите с друг цилиндър виж кво става Ако свещите са ти за смяна просто ги смени !
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                            X